Athens / Αθήνα

(κάντε κλικ εδώ για ελληνικά)

IARPP-Athens is continuing its series of training seminars for mental health professionals. We are thrilled to announce a new seminar on “Psychoanalytic Dream Work” with Deborah Luepnitz (USA). The seminar’s method can be considered classical/relational. That is, it will begin with the classical technique outlined by Freud in The Interpretation of Dreams, but the manner of folding the dream into the treatment will be relational, in line with Aron’s (1996) view of the analytic relationship as one of “mutuality in the context of asymmetry.”

Dr. Luepnitz will begin by teaching the essential classical technique with one long clinical example. In subsequent meetings, she will continue to bring in sample dreams, and participants will be invited to bring in dreams of their own, or of their patients, which will be interpreted together. There will be several suggested readings, but the emphasis will be on skill-building. The seminar and readings will be in English, and thus limited to those who are fluent.

The seminar will begin January 1, 2023. Colleagues interested in participating may contact us for more information at iarpp.athens@gmail.com or (+30)6949121512.

Alexis Mordoh,
Chair, Athens Chapter

Alexis Mordoh, Psy.D.
Athens, Greece
Email Alexis Mordoh

Αθήνα

Το παράρτημα του IARPP της Αθήνας συνεχίζει τον κύκλο σεμιναρίων για επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Με πολλή χαρά ανακοινώνουμε ένα νέο σεμινάριο με την Δρ. Deborah Luepnitz (USA) με τίτλο “Psychoanalytic Dream Work” για την χρήση των ονείρων στην ψυχανάλυση και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή:

Η εκπαιδεύτρια:
Η Δρ. Deborah Luepnitz είναι κλινική ψυχολόγος και εργάζεται ιδιωτικά στην Φιλαδέλφεια. Είναι καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του University of Pennsylvania, συγγραφέας πολλών βιβλίων και πολύ έμπειρη εκπαιδεύτρια και επόπτρια.

Το σεμινάριο:
Η θεραπευτική επεξεργασία των ονείρων αποτελεί ισχυρό ψυχαναλυτικό εργαλείο που ενισχύει την μεταβίβαση και εμβαθύνει την ικανότητα των θεραπευόμενων για αυτοεξέταση όχι μόνο στην ατομική θεραπεία, αλλά και στην θεραπεία ζεύγους και οικογένειας. Η προσέγγιση αυτού του σεμιναρίου μπορεί να θεωρηθεί κλασσική/σχεσιακή. Θα ξεκινήσουμε με την κλασσική τεχνική όπως την έχει περιγράψει ο Φρόυντ στην Ερμηνεία των Ονείρων. Ο τρόπος που θα ενσωματώσουμε όμως το όνειρο στην θεραπεία θα είναι σχεσιακός, σύμφωνα με το πώς περιγράφει ο Aron (1996) την θεραπευτική σχέση που χαρακτηρίζεται από «αμοιβαιότητα στο πλαίσιο ασυμμετρίας».

Στην πρώτη συνάντηση, η εκπαιδεύτρια θα διδάξει την βασική κλασσική τεχνική χρησιμοποιώντας ένα εκτενές κλινικό παράδειγμα. Στις επόμενες συναντήσεις, θα συνεχίσει να εισάγει ενδεικτικά παραδείγματα ονείρων και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν δικά τους όνειρα, όπως και όνειρα θεραπευόμενών τους τα οποία θα μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε μαζί.

Θα δοθεί βιβλιογραφία για μελέτη, αλλά η έμφαση του σεμιναρίου θα είναι στην ανάπτυξη κλινικών δεξιοτήτων. Το σεμινάριο και η βιβλιογραφία θα είναι στα αγγλικά.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 11/1/23. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο iarpp.athens@gmail.com και στο (+30)6949121512

Αλέξης Μορντώ
Έδρα, Κεφάλαιο Αθηνών

Αλέξης Μορντώ , Ψυχ.Δ.
Αθηνα, Ελλάδα
Email Alexis Mordoh