Turkey

Greetings from Istanbul, where like our colleagues across the globe, we have been struggling to make space for all the changes, restrictions and anxieties brought on by the pandemic – into our lives, our practices and our inner worlds. Unfortunately, this has limited our participation in all IARPP-related activities.

In spite of these difficulties, our Center for Psychodynamic Therapies has solidified its presence in the field, with a second year of full enrollment in both of its yearlong training programs: an introductory course in psychoanalysis, with an emphasis on contemporary relational thought, open to anyone in the mental health field; and an advanced course for clinical psychologists, with an emphasis on the recent contemporary literature on relational psychoanalysis.

At the end of the last academic year, our advanced program hosted Jonathan Slavin (USA) from Massachusetts and Miki Rahmani (Israel) from Jerusalem for a fascinating talk on “Freud as a Relational Analyst.” We hope to capitalize on everyone’s increased comfort and facility with Zoom and continue to invite colleagues from all over the world to share with us their thoughts and their knowledge.

As we start seeing new flickers of hope for an imminent return to normalcy, we start envisioning a future with more connection with the rest of the IARPP community, both virtually and physically, as well as a return to our efforts to increase IARPP membership and activity in Turkey.

Berrak Karahoda and Mia Medina

 

Email Berrak Karahoda,

 

 

 

 

 

Email Mia Medina 

Dünyanın dört bir yanındaki meslektaşlarımız gibi pandeminin hayatımıza, pratiğimize ve içsel dünyalarımıza getirdiği değişikliklere, kısıtlamalara ve kaygılara yer açmaya çalıştığımız İstanbul’dan merhabalar. Bu süreç maalesef tüm IARPP ile ilişkili aktivitelerle olan uğraşlarımızı kısıtlamış oldu.

Bu sürecin zorluklarına rağmen Psikodinamik Terapiler Merkezi’miz, yıl boyu süren her iki eğitim programını – güncel ilişkisel düşünüşe odaklı ve ruh sağlığı alanındaki herkese açık olan bir psikanalize giriş eğitimi ile güncel ilişkisel psikanaliz yazınına odaklı ve klinik psikologlar için olan bir ileri düzey eğitimi-  tam katılımla sürdürerek ikinci yılını tamamladı ve alan içindeki yerini pekiştirdi.

Geçtiğimiz akademik yılının sonunda ileri düzey eğitimimizin bir parçası olarak Massachusetts’den Jonathan Slavin (ABD) ve Jerusalem’den Miki Rahmani’yi (İsrail) “İlişkisel Bir Analist Olarak Freud” başlıklı bir konuşma için konuk ettik. Herkesin giderek artan bir biçimde Zoom programını kullanması ve rahatlamasından fayda sağlayarak dünyanın dört bir yanından meslektaşlarımızı, düşüncelerini ve bilgilerini paylaşmaları için davet etmeye devam etmek istiyoruz.

Normalliğe dönüşün yakın olduğuna dair umut ışıklarını görmeye başlamakla beraber IARPP topluluğu ile hem sanal ortamda hem fiziksel olarak daha fazla bağlantı halinde olduğumuz, Türkiye’deki IARPP ile ilişkili aktivitelerimizi arttırdığımız  bir gelecek tasavvur ediyoruz.

Berrak Karahoda, Mia Medina

 

Email Berrak Karahoda,

 

 

 

 

 

Email Mia Medina